Individuele Creatieve Therapie

Ton straver biedt voor kinderen vanaf vijf jaar hulp met een lage drempel. De praktijkruimte is kindvriendelijk ingericht zodat kinderen snel het idee hebben dat dit een vertrouwde plek voor hen kan worden.  Er wordt vooral gespeeld in de behandeling en dit is een prettige benadering die aansluit bij de belevingswereld van uw kind.

Meestal vinden de eerste vier consulten voor het kind wekelijks plaats. Dit om het kind snel te laten wennen zodat er vervolgens aan het in de intake afgesproken doelenplan gewerkt kan gaan worden. Het spel van het kind wordt geobserveerd zodat de therapeut een beter beeld krijgt van het gedrag en de beleving van uw kind.

Hierna komen de ouders om te praten over de resultaten van de observatie en over punten waar de ouders tegen aanlopen met hun kind. In overleg met u als ouder wordt er regelmatig een traject afgesproken waarin u leert over de aanpak van uw kind.  Meestal krijgen de consulten voor het kind dan ook een verlenging na dit gesprek.

De creatieve therapie werkt vooral ego-ondersteunend voor het kind. Problemen die in aanmerking komen voor behandeling zijn: weerbaarheidproblemen, agressieproblemen, zelfbeeld, traumaverwerking, schoolverzuim of dreigend schoolverzuim, ADHD en PDD_NOS.

Naast de individuele creatieve therapie zijn er voor kinderen ook weerbaarheidtrainingen voor verschillende leeftijdsgroepen.