Oefenen in een veilige omgeving beste kans op succes

maandag 21 maart 2016

Ook dit voorjaar start er weer een weerbaarheid training voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De kinderen zijn samen met de trainer twaalf maal stevig aan het werk  en met succes. Alle kinderen met een achtergrond van pesten en buitensluiting worden sterker. Ze leren handvatten hoe ze voor zichzelf moeten opkomen in lastige situaties.

Anders als bij andere methoden van training worden de kinderen die elkaar vooraf niet kennen in een veilige omgeving buiten invloed van school en gezin geplaatst. Ze raken binnen drie bijeenkomsten vertrouwd met elkaar en durven dan met de meest kwetsbare zaken voor de dag te komen. De aanpak is direct maar ook speels en licht. Er wordt plezier beleefd.

Deze behandeling voor weerbaarheid zit in de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekering en wordt onder de noemer creatieve therapie en sommige gevallen zelfs geheel vergoed.

De producten van de praktijk zijn nu ingekocht door de Friese Gemeenten. Sociaal wijkteam kan aanmelden. Ook verwijzing door de huisarts in van toepassing.

Neem contact op met de trainer voor overleg over de deelname van uw kind in de voorjaargroep 2018